Nieuwsbrief lekker blijven wonen

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief lekker blijven wonen

Beste lezer,

Dit is alweer de tweede nieuwsbrief Lekker blijven Wonen. Met nieuws en interviews over ontwikkelingen en ervaringen op het gebied van toekomstbestendig wonen.

U ontvangt deze nieuwsbrief van uw gemeente vanwege uw interesse in dit onderwerp (persoonlijk of vakmatig). Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u dat, onderaan de nieuwsbrief, eenvoudig laten weten.

Wij hopen dat u de nieuwsbrief met veel plezier zult lezen.
Weet u andere belangstellenden? Wij zouden het op prijs stellen als u de nieuwsbrief naar hen doorstuurt.

Tips en suggesties blijven welkom!

Josephine Dries van GeneratieThuis legt op de achtergrond de laatste hand aan één van de technologiehuisjes.

Technologiehuisjes op tournee door gemeenten

Er zijn een heleboel relatief eenvoudige hulpmiddelen die het je een stuk gemakkelijker maken om gewoon lekker te blijven wonen waar je woont. Ook als je belemmerd wordt door ziekte of beperkingen bij het ouder worden. Maar hoe krijg je nu een goed en duidelijk overzicht van de mogelijkheden? Zeven West-Friese gemeenten gaven GeneratieThuis de opdracht om mobiele ‘technologiehuisjes’ te ontwikkelen waarin een groot aantal maatregelen wordt gedemonstreerd. Deze ‘huisjes’ gaan de komende maanden op tournee door de gemeenten.

Lees verder

Jan Olijve

Ouderenadviseur Jan Olijve helpt bij lekker blijven wonen

Een ouderenadviseur geeft waardevolle tips, brengt je in contact met de juiste mensen én brengt je op ideeën waar je zelf nog niet zo snel op kwam. “Ik kom bij mensen thuis en kijk samen met hen wat ze nodig hebben. Mijn belangrijkste doel is mensen te helpen zo lang mogelijk plezierig en verantwoord in hun eigen huis te blijven wonen.” Aan het woord is Jan Olijve, sinds een half jaar actief als ouderenadviseur voor met name de gemeente Hoorn.

Lees verder

Afra Langedijk

Beeldbellen: een prachtige aanvulling op de zorg

Mocht je nog denken dat beeldbellen in de zorg niet meer is dan een ordinaire bezuiniging, dan helpt Afra Langedijk van Omring Thuiszorg je graag uit de droom. Zij ziet dagelijks mensen gelukkiger en gezonder worden dankzij beeldzorg als aanvulling op de thuiszorg. Op dit moment is ze in gesprek met basisscholen om leerlingen van groep acht via de tablet in contact te brengen met ouderen: “Ik heb al een aantal scholen benaderd en die zijn positief.”

Lees verder

Activiteitenkalender

Hele maand november
Technologiehuisjes te bezichtigen in het Wijksteunpunt Edam en in Verzorgingshuis ‘de Seevanck’ in Oosthuizen.

3 november
Mantelzorgmiddag met high tea voor mantelzorgers gemeente Enkhuizen. Bij IJgenwijs in het Streekbos.

5 & 12 november
Belevingscentrum Hoorn neemt deel aan Nationale Duurzame Huizen Route.

10 november
Dag van de mantelzorg: Belevingscentrum Hoorn neemt deel aan informatiemarkt tijdens evenement voor mantelzorgers in Hoorn. Organisator Omring nodigt mantelzorgers uit.

11 november
Themabijeenkomst ‘Hoe vriendelijk is Hoorn voor senioren?’ Spreker: Jan Terlouw. Belevingscentrum Lekker blijven wonen is aanwezig. Van 09.30 – 14.00 uur in cultureel centrum de Plataan. Meer informatie in PDF bestand.

17 november
Voorkom dat je valt! Korte workshop van 30 minuten door twee verpleegkundigen van Wilgaerden in Belevingscentrum Lekker blijven wonen. Aanmelden via belevingscentrum@lekkerblijvenwonen.nl of 06 51514511  Houd ook de Facebookpagina Lekker Blijven Wonen in de gaten!

18 november
Mantelzorgmiddag met high tea voor mantelzorgers gemeente Stede Broec. Bij IJgenwijs in het Streekbos.

19 – 22 november
European Robotics Week (ERW). Europa’s grootste robotevenement. Alles over robots in de zorg: Marineterrein,  Amsterdam.


Blijf op de hoogte via Facebook

Volg Lekker blijven wonen op Facebook
Lekker Blijven Wonen wordt mede mogelijk gemaakt door
de Provincie Noord-Holland en deelnemende gemeentes.